Безплатна доставка над 800 лв. – Доставка до 4-5 работни дни – Замяна до 14 дни след доставка

Как да поддържаме дрехите от кашмир.

Кашмирен блог Peter Greša

Както всяка вълна и кашмирената се нуждае от правилни грижи. Кашмирът е луксозен плат с отлични естетически и функционални характеристики. Той е много деликатен и при неправилна грижа може да бъде непоправимо повреден или унищожен. 

Основни правила при поддръжка на дрехи от кашмир

-      Кашмирът ще запази своите отлични характеристика, когато се по-често се оставя на проветриви места. Имайте предвид, че не е препоръчително кашмирените дрехи да се носят всеки ден. По-добре ги носете през ден и задължително след употреба ги оставяйте на проветриви места. Така дрехата запазва своите отлични качества. 

-      Никога не перете кашмирените продукти при температура по-висока от 20°C. Единствено при тази температура кашмирените дрехи запазват формата си, не се свиват или развличат.Препоръчва се ръчното пране, но ако решите да използвате пералня, нагласете на програма за вълна до  20°C. Не го изцеждайте на ръка, използвайте центрофуга на макс. 1000 оборота/мин. 

-       Появили са се мъхчета или топчета на пуловера? Не се притеснявайте, след второто или третото изпиране трябва да изчезнат напълно. Появяват се предимно на новите пуловери и всички вълнени дрехи. За отстраняването им можете да използвате самобръсначка или пилинг машинка за дрехи. 

-       Изпраният пуловер никога не оставяйте да съхне на пряка слънчева светлина или в сушилня. Последствията могат да бъдат пагубни (необратими промени в структурата на плата - свиване и загубване на своята мекота).

-       Кашмирените дрехи не трябва да се гладят. Ние също не препоръчваме гладене на нашите продукти. 

-       И като заключение: за да поддържате правилно вашите кашмирерни дрехи винаги следвайте инструкциите на етикета на дрехата.